Beograd je grad bogate istorije i kulture, a u poslednje vreme doživljava i turistički procvat. Posebno je značajan dolazak nemačke metal grupe Rammstein, koji će 25. maja 2024. godine održati koncert na beogradskom ušću. Očekuje se da će ova manifestacija privući desetine hiljada turista iz celog sveta, što će dodatno doprineti rastu privrede Srbije.

Povećanje broja turista

Dolazak Rammstein-a je samo jedan od faktora koji doprinose rastu broja turista u Beogradu. Grad je u poslednjih nekoliko godina uložio značajna sredstva u infrastrukturu i promociju, što je rezultiralo porastom broja posetilaca iz svih krajeva sveta. Prema podacima Turističke organizacije Srbije, u 2023. godini Beograd je posetilo 1,2 miliona turista, što je za 10% više nego u 2022. godini.

Aerodrom parking i rent a car Beograd

Očekuje se da će dolazak Rammstein-a dodatno pojačati turističku sezonu u Beogradu. Zbog toga je važno da grad bude spreman da primi veliki broj posetilaca. Jedna od stvari koja je neophodna je obezbeđivanje dovoljnog broja parking mesta na aerodromu Nikola Tesla. Takođe, potrebno je da se usluge rent a car agencija budu na zadovoljavajućem nivou.

Iz ovog razloga usluge kao što su parking aerodrom i rent a car Beograd su veoma značajne za razvoj turizma. Radili smo istraživanje na nivou agencija sa kojima smo u kontaktu i imamo informaciju da su sve agencije spremne da dočekaju ovaj broj turista.

Nove mogućnosti za grad

Dolazak Rammstein-a i rast broja turista u Beogradu otvaraju nove mogućnosti za grad. Razvoj turizma može dovesti do stvaranja novih radnih mesta, kao i do rasta privrede u celini. Pored toga, Beograd se može pozicionirati kao značajna destinacija za muzičke i kulturne događaje.