Organiziranje prijevoza za preminulu voljenu osobu zahtijeva osjetljivost i pažnju na detalje. U Dizeldorfu postoji nekoliko opcija za prevoz pokojnika:

Pogrebna preduzeća:

Kontaktiranje lokalnog pogrebnog zavoda često je prvi korak. Oni mogu pružiti smjernice o opcijama prijevoza, uključujući balzamiranje, kremaciju ili sahranu, i mogu pomoći u organiziranju prijevoza pokojnika do svojih objekata.


Specijalizovane transportne usluge:

Postoje kompanije koje su specijalizovane za prevoz preminulih osoba. Ove usluge mogu ponuditi opcije za lokalni i prevoz na velike udaljenosti, uključujući repatrijaciju u drugu zemlju ako je potrebno.


Usluge međunarodne repatrijacije:

Ako preminulog treba prevesti u drugu zemlju, međunarodne službe za repatrijaciju mogu pomoći oko potrebne dokumentacije, dozvola i aranžmana za prijevoz.


Državna pomoć:

U nekim slučajevima, vladine agencije ili konzulati mogu pružiti pomoć u repatrijaciji ili transportu preminulih osoba, posebno ako se smrt dogodila u inostranstvu.
Kada kontaktirate ove službe, važno je dati što više informacija, uključujući lokaciju preminulog, svu relevantnu dokumentaciju (kao što su umrlice ili pasoši) i sve preferencije ili zahtjeve za aranžmane za prijevoz. Uz to, razmislite o prethodnom razgovoru o troškovima i opcijama plaćanja s pružateljem usluga.