Esittely:

Osteopatia on kokonaisvaltainen terveydenhuollon filosofia, joka korostaa kehon rakenteen ja toiminnan keskinäistä yhteyttä yleisen terveyden ylläpitämisessä. Tohtori Andrew Taylor Stillin 1800-luvun lopulla kehittämä osteopatia on kehittynyt kattavaksi lähestymistavaksi terveydenhuoltoon, joka pyrkii käsittelemään monenlaisia sairauksia keskittymällä tuki- ja liikuntaelimistöön ja sen vaikutuksiin kehon yleiseen hyvinvointiin. osteopatia helsinki

Osteopatian periaatteet:

 1. Keho yksikkönä:
  Osteopatia näkee kehon yhtenäisenä ja jakamattomana kokonaisuutena, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa. Ammatinharjoittajat uskovat, että yhden kehon alueen toimintahäiriöllä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia muihin osiin, mikä vaikuttaa kehon kykyyn toimia optimaalisesti.
 2. Rakenne ja toiminta:
  Osteopatian perusperiaate on rakenteen ja toiminnan keskinäinen riippuvuus. Osteopaattiset lääkärit arvioivat ja hoitavat tuki- ja liikuntaelimistön tasapainon palauttamiseksi uskoen, että oikein linjattu vartalo parantaa sen kykyä toimia tehokkaasti.
 3. Kehon itseparantumismekanismi:
  Osteopatia tunnistaa kehon luontaisen kyvyn parantaa itseään. Osteopaattisen hoidon tavoitteena on tukea ja stimuloida luonnollisia paranemisprosesseja puuttumalla liikkumisen rajoituksiin, parantamalla verenkiertoa ja tehostamalla kehon itsesäätelymekanismeja.

Osteopaattiset hoitomenetelmät:

 1. Osteopaattinen manipuloiva hoito (OMT):
  OMT on käytännönläheinen lähestymistapa, jota osteopaattiset lääkärit käyttävät diagnosoidakseen, hoitaakseen ja ehkäistäessään sairauksia tai vammoja. Se sisältää lempeitä manuaalisia tekniikoita, kuten venyttelyä, vastusta ja manipulointia, parantamaan nivelten liikkuvuutta, vähentämään lihasjännitystä ja tehostamaan kehon itseparantumismekanismeja.
 2. Potilaskeskeinen hoito:
  Osteopaattiset lääkärit ottavat huomioon potilaan yleisen terveyden, elämäntavan ja ympäristötekijät hoitosuunnitelmia laatiessaan. Tämä potilaskeskeinen lähestymistapa tunnustaa jokaisen yksilön ainutlaatuisuuden ja pyrkii käsittelemään terveysongelmien perimmäisiä syitä oireiden hallinnan sijaan.

Osteopatian hoitamat sairaudet:

 1. Tuus- ja liikuntaelinten ongelmat:
  Osteopatia yhdistetään yleisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitoon, mukaan lukien selkäkipu, nivelkipu ja urheiluvammat. OMT voi auttaa palauttamaan liikkuvuuden, lievittämään kipua ja parantamaan yleistä tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa.
 2. Viskeraaliset olosuhteet:
  Osteopaattiset periaatteet ulottuvat tuki- ja liikuntaelimistön ulkopuolelle sisäelimiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Osteopaatit uskovat, että elinten oikeaan toimintaan vaikuttavat ympäröivät tuki- ja liikuntaelimistön rakenteet, ja hoito voi parantaa elinten toimintaa ja edistää yleistä terveyttä.
 3. Neurologiset sairaudet:
  Jotkut lääkärit integroivat osteopaattisia tekniikoita neurologisten sairauksien hallintaan tavoitteenaan parantaa verenkiertoa, vähentää jännitystä ja tukea kehon neurologisia prosesseja.

Johtopäätös:

Osteopatia tarjoaa ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen näkökulman terveydenhuoltoon korostaen kehon rakenteen ja toiminnan keskinäistä yhteyttä. Käsittelemällä terveysongelmien perimmäisiä syitä ja edistämällä kehon itseparantumismekanismeja, osteopaattinen hoito voi tarjota helpotusta monenlaisiin sairauksiin. Terveydenhuollon kehittyessä kokonaisvaltaiset osteopatian periaatteet edistävät kokonaisvaltaista ja potilaslähtöistä lähestymistapaa hyvinvointiin.